De Wageningse stadsgracht op archiefbeeld.
Volledig scherm
De Wageningse stadsgracht op archiefbeeld. © Tamara Reijers

Geen risico op verontreinigd water in Stadsgracht zegt Raad van State, maar Mooi Wageningen heeft zijn twijfels

Er bestaat geen aanleiding te denken dat er een risico is dat verontreinigd grondwater uit Ede in de Wageningse stadsgracht terechtkomt. Dit stelt de Raad van State als onderdeel van de uitspraak over de Enka-pijpleiding.

6 reacties

 • J. vd Greft

  2 maanden geleden
  Als het water in de Rijn echt stroomt, dan krijg je een keerstroom tussen de kribben. En die keerstroom loopt tot aan de oever. Gooi bij stroming in de Rijneen stokje in het water in het kribvak en je ziet het richting Arnhem drijven. Zo'n keerstroom is standaard bij kribben. Ben benieuwd naar de precieze lokatie en naar de berekeningen.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Martin Reekers. Jij maakt je druk om je eigen situatie en niet om het milieu. Als ikke maar veilig van de rotzooi af ben.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @David Scholte: Je zou haast mogen verwachten dat zulke onderzoeken en proefjes al gedaan zijn alvorens men tot deze besluiten gekomen is, maar gezien de berichtgeving tot nu toe vrees ik het ergste.
 • ruben bos

  2 maanden geleden
  En het Rijn water stroomt straks ook niet het Valleikanaal in?water gaat zo De Blauwe kamer in natuurgebied.Water stroomt door het Binnenveld is natuurgebied .....en toch toestemming??
 • David Scholte

  2 maanden geleden
  Er zijn een heleboel wetenschappers en studenten in Wageningen. Is er nu niet 1 die in staat is om even uit te zoeken hoe de stroming gaat in een krib? Vroeger zelf al proefjes gedaan met kleurvloeistof en papiertjes om te kijken naar stromingen. Dus hop. Kijken wat je nodig hebt, laarzen aan en naar de Rijn.