Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Ed van Alem

Geld gevonden voor nieuwe Wageningse korfbalhal

WAGENINGEN - De bouw van de nieuwe korfbalhal aan de Marijkeweg in Wageningen stond op losse schroeven. De hal werd te duur, maar B&W hebben geld gevonden. 

Volgend jaar zomer moet hij er staan. Eind februari werd bekend dat de kosten voor de nieuwbouw tussen de 750.000 en 1,3 miljoen euro hoger zouden uitvallen dan was begroot. Dat had te maken met de gestegen prijzen in de bouwwereld, een gevolg van de aantrekkende economie. Toen was er niet direct een mogelijkheid om het gat te vullen.

Bedrag

Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om 907.000 euro vrij te maken om het ontstane tekort te dekken. Op 4 juli neemt de gemeenteraad een besluit hierover. 

Als de gemeenteraad in juli het groene licht geeft, kan de bouw van de nieuwe korfbalaccommodatie in september beginnen. Op dit moment is de architect al bezig met het aanvragen van de benodigde vergunningen. Als alles volgens plan verloopt zijn die voor de zomervakantie binnen. 

De bouw van de korfbalhal neemt ongeveer een jaar in beslag. In oktober 2018 kunnen de eerste wedstrijden in de hal worden gespeeld. KV Wageningen zorgt zelf voor de aanleg van de veldaccommodatie aan de Marijkeweg. Daarmee beginnen de korfballers in het voorjaar van 2018.

De Vallei