Volledig scherm
Vrachtwagens mogen niet langer parkeren op het Science & Business park Wageningen. © DG

Gemeente verbiedt parkeren voor vrachtwagen op Business & Sciencepark Wageningen

WAGENINGEN - Wageningse chauffeurs die gewend zijn om ’s nachts hun vrachtwagen te parkeren op het Business & Sciencepark Wageningen in hun woonplaats zullen hun truck voortaan elders moeten parkeren. Burgemeester en wethouders hebben besloten het zogeheten nachtparkeren om dat bedrijvenpark te verbieden.

Het gemeentebestuur doet dit mede op verzoek van de ondernemers op het Business & Sciencepark Wageningen. Dat ervaren de geparkeerde vrachtwagens als ongewenst.

,,Vaak staan de vrachtwagens niet alleen ‘s nachts maar ook een groot deel van de dag op het bedrijvenpark geparkeerd. De vrachtwagens hebben ook geen relatie met de bedrijven op het terrein.’’

Het zou volgens de woordvoerder niet passen bij de campusachtige uitstraling die de gemeente en ondernemers voor dit gebied voor ogen hebben. Bovendien, zegt zij, gaat het maar om een beperkt aantal vrachtwagens. 

Verwijzen naar Nudepark

De gemeente verwijst de vrachtwagenchauffeurs nu naar het Nudepark in Wageningen. ,,Want daar zijn ook nachtparkeerplaatsen’’, zegt de woordvoerder.

,,Deze plaatsen zijn op dit moment onderbenut en bieden voldoende plaats na het wegvallen van de nachtparkeerplaats op het Business & Sciencepark Wageningen. Parkeren kan op het gehele Nudepark met uitzondering van de weg langs de stadswerf en de strook die parallel loopt aan de Lawickse Allee.’’

De Vallei