De gemeente Wageningen wil op dit grasveld in de wijk Roghorst een aantal inheemse bomen planten. Dat is tegen het zere been van een groep buurtbewoners, die vrezen dat het veld 'zijn open karakter verliest'.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Wageningen wil op dit grasveld in de wijk Roghorst een aantal inheemse bomen planten. Dat is tegen het zere been van een groep buurtbewoners, die vrezen dat het veld 'zijn open karakter verliest'. © Herman Stöver

Gemeente wil tientallen bomen planten op Wagenings grasveld, bewoners vrezen ‘donkere en duistere plek’

Meer groen in de wijk. Voor veel Nederlanders klinkt het als muziek in de oren. Maar niet voor een groep bewoners van de Wageningse wijk Roghorst. Zij zien de plannen die de gemeente heeft met de beplanting rondom hun woningen niet zitten.

4 reacties

 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  Het hangt er vanaf wat voor soort bomen het zijn, en belangrijjker is hoe hoog en breed worden de bomen en takken.Als het laaggroeiende boompjes zijn, en niet te veel, kan het er alleen maar van opknappen. Worden het hoge bomen, krijg je problemen met licht tekort, zonnepanelen zon in de tuin etcetera.
 • Wilma Keijman

  2 maanden geleden
  Betrek omwonende vaker bij deze “keuzes”.
 • Marijke Stoffelen

  2 maanden geleden
  Ik had altijd veel zon in mijn tuin totdat de gemeente Nijmegen besloot er 3 flinke bomen neer te zetten nu totaal geen zon meer
 • John Bluhmen

  2 maanden geleden
  Is er niet pas een nieuwe 'groene' wethouder gekomen?
 1. ‘De gemeenteraad haalt bijna alle burgerinitiatieven onderuit tot onvrede van vele Wageningers’

  ‘De gemeente­raad haalt bijna alle burgerini­ti­a­tie­ven onderuit tot onvrede van vele Wagenin­gers’

  WAGENINGEN - Er kwam geen mini-skeelerbaaan voor kinderen in Park Noordwest in Wageningen. De Sportraad, de bewonersvereniging, basisscholen en Sportservice Wageningen hielden er een warm pleidooi voor, maar de meerderheid van de gemeenteraad zei nee, ondanks dat het de gemeente geen geld zou kosten. Rudolf reageert nu op het bericht dat de gemeente financiële samenwerking zoekt.

De Vallei