Volledig scherm
Betalen met een parkeer-app. © DirkJan Gjeltema

Gemeenteraad wil meer reclame voor parkeer-apps in Wageningse binnenstad

WAGENINGEN - Maak meer reclame voor apps waarmee bezoekers aan de Wageningse binnenstad hun parkeerkosten kunnen betalen. Die opdracht heeft de gemeenteraad meegegeven aan burgemeester en wethouders. 

Tijdens gesprekken met vertegenwoordigers van het Wagenings Ondernemerscontact en Stichting Ondernemersfonds Wageningen viel het raadsleden op hoe belangrijk achteraf betalen voor parkeren in het centrum is voor bezoekers. Nu kan dat al op het Bolwerk, waar de parkeerplaats is afgesloten met een slagboom.

Nummer van parkeerautomaat

Achteraf betalen kan ook met apps als Yellowbrick en Parkmobile. Maar daarvan zouden veel bezoekers van het Wageningse centrum niet op de hoogte zijn. Om met een parkeer-app te kunnen betalen, moet je het nummer van de parkeerautomaat invoeren.

Die staat wel bovenop zo'n automaat, maar is volgens de gemeenteraad te klein. Andere gemeenten zouden duidelijker aangeven hoe je met zo'n app moet parkeren. Dat doen ze onder meer met een QR-code op een informatiebord, zodat bezoekers makkelijk een parkeer-app op hun smartphone kunnen installeren.

De gemeenteraad stelt het college voor om samen met binnenstadondernemers een flyer te maken die onder bezoekers van het centrum uitgedeeld kan worden om reclame te maken voor de parkeer-apps. 

De Vallei