Volledig scherm
De gevaarlijke kruising Costerweg-Troelstraweg in Wageningen wordt aangepakt. © DG/Eric Wijnacker

Gevaarlijk kruispunt Wageningen wordt snel aangepakt

WAGENINGEN - Eén van de gevaarlijkste kruispunten in Wageningen, de Costerweg met de Troelstraweg, wordt na de bouwvakvakantie aangepakt. Ook de oversteekplaatsen worden veel veiliger gemaakt.

De drukke kruising aan de westzijde van de binnenstad, bij supermarkt Hoogvliet, wordt door velen als onveilig ervaren. Het kruispunt wordt compacter gemaakt en de oversteken worden voorzien van attentieborden met knipperledverlichting. 

Quote

Er komt verlich­ting bij de zebrapaden

Peter de Haan, wethouder Wageningen

,,Er komen boven de zebrapaden verlichte borden te hangen om het autoverkeer attent te maken op die zebrapaden'', zegt wethouder Peter de Haan. Ook worden er reflectoren in het wegdek aangebracht met hetzelfde doel. Het tweerichtingsfietspad op de Walstraat komt op een plateau te liggen.  
Vooruitlopend op de werkzaamheden is er al een nieuw verkeersbord geplaatst op de Troelstraweg dat aangeeft dat het verkeer twee keer kruisend verkeer tegenkomt, namelijk gemotoriseerd verkeer en fietsverkeer. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden eind september afgerond. Ook wordt het zogeheten olifantenpaadje (een niet-officieel maar wel drukgebruikt onverhard wandelpaadje) van de Walstraat naar het zebrapad over de Costerweg verhard. Wandelaars nemen deze route nu steevast in plaats van het betegelde pad dat een omweggetje betekent.

Parkeerplaatsen

In de directe nabijheid van de kruising wordt gewerkt aan de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen langs de Costerweg. De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de parkeerplaatsen zijn al in volle gang. Na de bouwvak start de feitelijke aanleg. De parkeerplaatsen zijn eind september gereed. Ze dienen als vervanging voor de parkeerplaatsen die gaan verdwijnen op Duivendaal, zodra daar woningen gebouwd gaan worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei