Een gewonde knobbelzwaan. Het dier kwam afgelopen zondag tijdens zijn vlucht in aanraking met de hoogspanningskabels boven het Binnenveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Een gewonde knobbelzwaan. Het dier kwam afgelopen zondag tijdens zijn vlucht in aanraking met de hoogspanningskabels boven het Binnenveld. © Patrick jansen

Gewonde vogels in nieuwe natuur naast hoogspanning: ‘Hij kon geen kant op’

WAGENINGEN - Een knobbelzwaan die afgelopen weekend in het Binnenveld in Wageningen in aanraking kwam met een hoogspanningskabel, gaat het waarschijnlijk wel redden. Veel soortgenoten, die hetzelfde overkwam, kunnen het niet meer ‘navertellen’. 

2 reacties

 • Winston

  2 maanden geleden
  Tientallen dode vogels worden gemeld met als directe oorzaak een particulier bedrijf met blijkbaar levensgevaarlijke objecten in de openbare ruimte. Reactie "we gaan uit van een incident, tot iemand anders het tegendeel kan bewijzen". Die bewijslast wordt omgedraaid! TenneT moet bewijzen dat hun objecten geen negatief effect hebben. Heeft TenneT een ontheffing Wet natuurbescherming voor het doden/verwonden van vogels? Anders zou een handhavingsverzoekje bij de provincie misschien een goed idee zijn.
 • Hennie Brouwer

  2 maanden geleden
  Ook gemeente Wageningen heeft ook al diverse dode zwanen weggehaald in dit gebied. Maar ook bij de haven. Dus Tennet: het zijn geen incidenten. Begint een structueel probleem te worden.
 1. Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeghuis in Bennekom
  Play

  Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeg­huis in Bennekom

 2. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'

De Vallei