Het is nu nog vrij parkeren op deze parkeerplaats aan de Stadsbrink in Wageningen.
Volledig scherm
Het is nu nog vrij parkeren op deze parkeerplaats aan de Stadsbrink in Wageningen. © DG/Eric Wijnacker

Goedkoper parkeren voor zorgverleners in Wageningen

WAGENINGEN - Zorgverleners en mantelzorgers die regelmatig moeten parkeren in en rond de binnenstad van Wageningen kunnen na de zomer tegen gereduceerd tarief, 45 euro per jaar, een parkeervergunning kopen.

Het college heeft de parkeerverordening 2018 vastgesteld en direct na de zomervakantie buigt de gemeenteraad zich hier over. Het bleek voor zorgverleners en mantelzorgers in de Binnenstad vaak ondoenlijk om dicht bij hun patiënt een parkeerplek te vinden. Met een parkeervergunning moet dat probleem opgelost zijn.

De gemeente breidt daarnaast het toezicht op het parkeren uit. Het team dat het toezicht uitvoert krijgt er 20 uur bij. Dat komt mede omdat het gebied voor betaald of met vergunning parkeren is vergroot in de richting van de Lijnbaanstraat en de Veluviaweg. En daar komen Olympiaplein en Stadsbrink nog bij. In het afgelopen jaar werd er voor 31.000 euro aan parkeerboetes geïnd in Wageningen. Het college vindt toezicht belangrijk om de parkeerruimte die er is goed en eerlijk te verdelen. 

Parkeren bij de Albert Heijn

Om dezelfde reden is tegemoet gekomen aan de wens van de manager van Albert Heijn in Wageningen. Rond zijn supermarkt op de Stadsbrink wordt zowel betaald - als vergunning parkeren ingevoerd. Nu is parkeren daar nog gratis of deels gereguleerd met de blauwe parkeerschijf. De Wageningse wethouder Peter De Haan: ,,Maar we hebben besloten dat, net zoals bij de Hoogvliet-supermarkt aan de Costerweg, het eerste uur parkeren rond Albert Heijn ook gratis is. Dezelfde werkwijze dus.''

Het parkeren is maatwerk en vergt veel overleg met middenstanders en bewoners van de vergunninggebieden. Zo kunnen nu ook bewoners die net buiten het vergunningengebied rond de Lijnbaanstraat wonen een parkeervergunning voor dat gebied aanvragen. Omdat het bij hen net vrij parkeren is, is er minder plek vrij rond hun eigen huis. En de Lijnbaanstraat ligt voor hen om de hoek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei