Volledig scherm
De Grote Kerk in Wageningen. © Herman Stöver

Grote Kerk in Wageningen krijgt een miljoen van provincie

WAGENINGEN - De Grote Kerk in Wageningen krijgt van de provincie Gelderland opnieuw een financiële bijdrage van 1 miljoen euro. Dat is bedoeld voor restauratie. Zowel de binnen- als de buitenkant van de Grote Kerk in Wageningen krijgt een opknapbeurt. De bouwactiviteiten zijn in mei begonnen. 

Opdrachtgever is Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK). Die heeft twee jaar geleden de Grote Kerk overgenomen van de Protestantse Gemeente te Wageningen met als doel de kerk in stand te houden door multifunctioneel te maken. 

Op zondag weer kerken

De totale renovatie kost 3,5 miljoen euro. SOGK hoopte samen met de protestantse kerk dat de provincie daarvan 2 miljoen euro zou willen financieren.

Een jaar geleden kreeg SOGK al het eerste miljoen van de provincie. Onduidelijk was of en wanneer een tweede miljoen beschikbaar zou zijn. Daardoor was er een risico dat het werk tussentijds stil zou komen te liggen. Maar de tweede miljoen kwam eerder dan gehoopt.

De verwachting is nu dat de kerk eind 2020 als multifunctioneel gebouw zijn deuren open kan doen. De protestantse gemeenschap kan er dan op zondag weer kerken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei