Grote woningbrand in Wageningen onder controle

update / videoWAGENINGEN -  Drie woningen stonden zondag in brand in Wageningen. De woordvoerder van de politie meldt dat er geen gewonden zijn gevallen. Iedereen heeft op tijd de panden verlaten.  De brandweer heeft rond 20.50 uur het sein brand meester gegeven.

De brand ontstond rond 19.30 uur op zolder in één woning aan de Tarthorst. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. De brandweer was aanwezig met drie blusvoertuigen en een hoogwerker maar kon niet voorkomen dat de vlammen oversloegen naar twee naastgelegen woonhuizen. De schade is erg groot, de brandweer heeft bij de huizen ook enkele zolderramen ingeslagen om beter bij de vlammen te komen. 

Via Twitter adviseerde de brandweer omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden als ze overlast ervoeren.  ‘Er is sprake van stevige rookontwikkeling.  En rook is nooit gezond’. In verband met het blussen van het vuur was de omgeving afgezet.

De naastgelegen woningen zijn ontruimd. Opmerkelijk is dat de brandweer zondagmiddag in dezelfde straat meting heeft verricht vanwege een mogelijke terpentinelucht. Het is niet duidelijk of dit te maken heeft met de brand.

Volledig scherm
Zo zien de woningen er maandag uit. © dG
Volledig scherm
De vlammen komen uit het dak in Wageningen © Bert / 112nieuwswageningen
Volledig scherm
De brandweer voert metingen uit in Wageningen © AS Media
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei