Aalt Dijkhuizen was in 2020 nog voorzitter van het Landbouwcollectief dat in gesprek ging met het kabinet over de stikstofcrisis. Dit collectief is inmiddels uit elkaar gevallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Aalt Dijkhuizen was in 2020 nog voorzitter van het Landbouwcollectief dat in gesprek ging met het kabinet over de stikstofcrisis. Dit collectief is inmiddels uit elkaar gevallen. © ANP

Halvering van de veestapel slaat nergens op, betoogt voormalig hoogste baas Wageningen Universiteit

WAGENINGEN - Nederland moet stoppen met de focus op minder koeien en in plaats daarvan het geld zetten op innovatie. Dat betoogt Aalt Dijkhuizen, voormalig bestuursvoorzitter van de Wageningen Universiteit. Een nieuwe uitvinding van het bedrijf Lely laat zien dat het ook anders kan, stelt hij. 

2 reacties

 • Johanneke Blijenberg-Methorst

  5 maanden geleden
  Jan Jansen. Niemand wil het 'toegeven'? Wat is dat voor onzin, het is algemeen bekende informatie dat mensen vanachter een bureau een grens hebben gesteld aan de hoeveelheid stikstof die we willen tolereren in onze ecosystemen. Maar hoe maakt dat het feit dat we over die grens heen zijn minder relevant? Die grens is gebaseerd op de stikstoftolerantie van soorten die een bepaald ecosysteem definiëren, dus hartstikke legitiem. Je kunt ook alles gewoon laten gaan, dan houd je brandnetels over. Leuk
 • Peters

  5 maanden geleden
  De hele stiksof crises is door ambtenaren achter het bureau uitgevonden. Dat zegt ook Ronald Plasterk die natuurkunde op de universiteit heeft gestudeerd. Velen weten dat maar niemand wil toegeven. Liever een sector afbreken en 40 miljard weggooien. Dit schreef ik hier al in 2020! Een groot schandaal! We kunnen zoveel echte problemen oplossen met dit geld!
 1. 95.000 bezoekers genieten van relaxte wedergeboorte van het Bevrijdingsfestival in Wageningen
  PREMIUM
  1

  95.000 bezoekers genieten van relaxte wederge­boor­te van het Bevrij­dings­fes­ti­val in Wageningen

  Als er een woord van toepassing is op het Bevrijdingsfestival 2022, dan is dat relaxt. Het organiserende Wageningen45 schat dat 90.000 tot 95.000 bezoekers genoten van een gezellige drukte van muziek en andere voorstellingen op veertien podia en het defilé. Politie en beveiligers hadden een rustige dag. Ondanks het gebrek aan grote namen en mede dankzij het mooie weer liep Wageningen beheersbaar vol.

De Vallei