Volledig scherm
PREMIUM
Het sociaal domein kost Wageningen veel geld, maar Wageningen wil wel een sociale stad blijven © ANP XTRA

Harde kern in de bijstand komt moeilijk aan de slag in Wageningen

WAGENINGEN - De financiële tegenvallers in het sociaal domein van Wageningen stapelen zich op: de jeugdzorg kost nog eens 9 ton meer dan eerder was gemeld en nu blijkt er ook een tekort van 7 ton bij de begeleiding van bijstandsgerechtigden naar betaald werk. Met name bij de zogenoemde harde kern, mensen die al zeer lang in de bijstand zitten, gaat het zeer moeizaam. En dat kan iedereen in de stad gaan merken. 

De gemeenteraad buigt zich binnenkort over de vraag of dat gaat betekenen dat de gemeente op termijn gaat schrappen in haar uitgaven, of hogere lasten oplegt aan de inwoners. De overschrijding op het terrein van de werkgelegenheid is pas in de tweede helft van 2018 ingezet, waardoor de gemeenteraad niet eerder geïnformeerd is over deze flinke tegenvaller. Dit staat los van het landelijke bijstandsexperiment waar Wageningen aan meedoet, zegt wethouder Dennis Gudden: ,,Dat experiment verloopt volgens de begroting die opgesteld is. Dit heeft te maken met de begeleiding van andere bijstandsgerechtigde Wageningers naar betaald werk.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei