Luchtfoto van het gebied waar de doorgetrokken stadsgracht moet gaan lopen. Nu stopt het water (het groene vlak links) bij het begin van de Hoogstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Luchtfoto van het gebied waar de doorgetrokken stadsgracht moet gaan lopen. Nu stopt het water (het groene vlak links) bij het begin van de Hoogstraat. © Herman Stöver

Heeft Wageningen straks weer een volledige stadsgracht rond zijn centrum? Het lijkt er wel op

WAGENINGEN - De voortekenen zijn gunstig. Het ziet ernaar uit dat Wageningen over enkele jaren weer een volledige stadsgracht rond zijn centrum heeft. Dinsdagavond lieten alle partijen in de gemeenteraad doorschemeren dat ze instemmen met het beschikbaar stellen van 150.000 euro om onderzoek naar het opengraven naar de gracht te doen.

3 reacties

 • AA Rothuis-Botke

  2 weken geleden
  150000 euro alleen voor onderzoek? Dat is toch absurd en typisch Wagenings. Geef mij het geld maar dan doe ik het onderzoek wel…..
 • Peter Looyenga

  2 weken geleden
  Ik woon al 10 jaar een beetje trots en heel erg tevreden in Wageningen, en dit soort berichten vind ik nou echt typerend voor onze stad. Geen belachelijk hoge investeringen maar toch met een plan komen waar iedereen iets aan kan hebben. Ik denk zeker dat dit de sfeer en uitstraling ten goede kan komen.
 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  komen dan ook de stadspoorten terug? dat heeft wel wat een historisch uiterlijk.

De Vallei