Volledig scherm
De opening van Helix in Wageningen. © DG

Helix: 400 gebruikers blij en opgelucht (video)

WAGENINGEN - De problemen waren fors: maar ook achter de rug. Dus heerste er maandagmiddag blijdschap en opluchting bij de bijna 400 gebruikers van Helix, de nieuwe kantoorkolos op de Wageningen Campus.

Directeur Annemieke Beers gaf het eerlijk aan: „Er zijn momenten geweest dat we dachten: komt dit nog goed? Hoe mooi is het dan nu om al die blije gezichten in Helix te zien: het is een prachtig gebouw waarin het heel fijn werken is in laboratoria en onderzoeksruimtes. Het is nu het meest duurzame gebouw op de Campus. Alles wat onoplosbaar leek is opgelost. "

Verhuisd
Afgelopen zomer zijn biomoleculaire wetenschappen en humane voeding naar dit gebouw verhuisd. Alle universitaire clusters zitten nu op de Campus.

Spookgebouw
Helix oogde vorig jaar als een soort nieuw spookgebouw: het gebouw leek klaar, maar er kon bijna een jaar lang toch niet gewerkt worden. Er waren problemen met geluid, ventilatie en luchtbehandeling. Vooral dat laatste, vanwege de chemische stoffen waarmee gewerkt wordt, is van groot belang. Maar alles bleek oplosbaar.

Tijdens de opening werd vanaf het gebouw een soort waterval gecreëerd.

De Vallei