Veteranen tijdens het Bevrijdingsdefilé in Wageningen, ter herdenking van de capitulaties van de Duitse en Japanse bezettingsmacht in Nederland en het voormalig Nederlands-Indie in 1945.
Volledig scherm
PREMIUM
Veteranen tijdens het Bevrijdingsdefilé in Wageningen, ter herdenking van de capitulaties van de Duitse en Japanse bezettingsmacht in Nederland en het voormalig Nederlands-Indie in 1945. © ANP

Het defilé van veteranen dreigt te verdwijnen uit Wageningen, Defensie werkt niet meer mee

WAGENINGEN - Het defilé van veteranen dreigt te verdwijnen uit Wageningen nu Defensie er niet meer aan mee wil werken.  De Wageningse politiek heeft daarom het gemeentebestuur en Wageningen 45 opgedragen om nog een ultieme poging te doen om Defensie te verleiden het defilé in de stad te behouden.  

4 reacties

 • Martin Nvt

  1 jaar geleden
  Een jaar of 5 werd er al gesuggereerd over afschaffing en verhuizing naar het westen, de onderlinge wanorden door 2 zogenaamde directieleden deden het comité 45mei geen goeds, nu corona om de hoek kwam kijken en er 2 festivals geen doorgang hadden heeft het de nekslag gekregen. Jammer,weer iets leuks weg uit Wageningen
 • F Ammerlaan

  1 jaar geleden
  Zo Lang er nog WO 2 veteranen zijn uit binnen en buitenland die kunnen en willen komen zou dit hoogte punt van Bevrijdingsdag in ere gehouden moeten worden.
 • Hennie Brouwer

  1 jaar geleden
  Dit besluit is al jaren geleden in gang gezet. Ineens werd er een jaarlijkse veteranendag in het Westen des lands gehouden. Alles gaat toch naar het Westen? Wageningen is de plaats waar veteranen het liefst samen komen, elkaar willen ontmoeten, de trots uit willen dragen. Het lijkt wel of het Oosten van het land niets is gegund. Wageningen heet Stad der Bevrijding maar het mag gewoon niet gevierd worden met onze veteranen en bevrijders. Trekt teveel aandacht weg van Den Haag en Amsterdam.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  En daar heb je dan als oud militair cq veteraan jaren lang voor klaar gestaan , en velen hun leven voor gegeven en in de waagschaal gesteld , al die mannen en vrouwen die juist voor hun inzet werden bedankt met een eer betoon , zijn nu dus voorgoed bedankt...! Defensie..ik weet niet waar jullie mee bezig zijn , maar dit besluit is wel een afgang , en een belediging aan alle veteranen cq oud militairen...ze worden op deze wijze behandeld als overbodig oud vuil dat naar het stort kan..!

De Vallei