Mocne Hofhuis (rechts) en David Viguurs willen nieuwe skatebaan in park Noordwest.
Volledig scherm
Mocne Hofhuis (rechts) en David Viguurs willen nieuwe skatebaan in park Noordwest. © Herman Stöver

Het is de stuntsteppers gelukt: er komt een nieuw skatepark in Wageningen

WAGENINGEN - Stuntsteppers, skaters en skateboarders krijgen een nieuw skatepark in Noordwest. Het oude is op en versleten. 

,,Het ligt op asfalt’’, zegt Moomin Ait Imchi van de SP. ,,Dat is al jaren vergaan. Het is hobbelig en je kunt er geen snelheid maken. De skatebaan zou meer uitdaging moeten bieden. En een betonnen ondergrond hebben.’’

Nieuwe skatebaan

Twee jonge stuntsteppers, Mocne Hofhuis en David Viguurs, waren dinsdagavond weer in de Wageningse gemeenteraad in de hoop dat die geld wilde uittrekken voor een nieuwe skatebaan.

Bij het behandelen van de begroting van de gemeente voor de jaren 2020 tot en met 2023, stelden SP, VVD, CDA, Stadspartij, PvdA, Connect en GroenLinks voor om 65.000 euro uit te trekken voor een nieuw skatepark.

Dat bedrag is genoeg om een basis aan te leggen. Twee ouders, Thijs Viguurs en Floor Hofhuis, hebben al eerder aangeven dat zij hun best gaan doen om meer geld binnen te halen. Voor 99.000 euro moet er een up-to-date skatepark voor kinderen kunnen komen. Voor het inzamelen van dat extra bedrag krijgen de skaters en hun ouders een jaar de tijd. 

Steunbetuigingen

In hetzelfde park Noordwest als wil Schaats Trainingsgroep Wageningen (STW) een skeelerbaan voor kinderen aanleggen. Het gaat om een baan met een omtrek van 150 meter.

STW heeft al toezeggingen van 50.000 euro van de provincie binnen, steunbetuigingen van Wageningse scholen ingezameld en brede steun van Sportservice Wageningen en de Sportraad. Maar sommige buurtbewoners zijn er helemaal niet blij mee. 

Die buurtbewoners hebben de meerderheid van de gemeenteraad achter zich. Ook al heeft de politiek niets over de baan te zeggen, heeft ze de burgemeester laten weten tegen de komst ervan te zijn. Burgemeester en wethouders beslissen binnenkort over het wel of niet doorgaan van de skeelerbaan. 

De Vallei