Volledig scherm
De sloop is in volle gang. © Sven Menschel

Het laatste uur heeft geslagen voor de Olympiahal in Wageningen

WAGENINGEN - Stukje bij beetje wordt de Olympiahal in Wageningen een stukje kleiner. Sinds kort zijn slopers druk in de weer met het strippen van het voormalige sportieve indoorhart van de stad. 

Generaties Wageningers speelden er zaalvoetbal, badminton, korfbal, zaalhockey en squash of hadden er als basisschoolleerling gymles. Maar er liggen niet alleen sportieve herinneringen aan het Olympiaplein. Onder de hal heeft ook jarenlang een discotheek gezeten. 

Talk of the Town

Vraag de oudere Wageninger naar Talk of the Town of  De Luifel en hij of zij heeft ongetwijfeld mooie verhalen over deze dansvloer die later kortstondig overging in een biljartcentrum. Over enige jaren staan op deze historische plek huizen

Volledig scherm
© Sven Menschel
  1. Dode en twee gewonden bij steekincident in beschermde woonvorm in Wageningen
    VIDEO

    Dode en twee gewonden bij steekinci­dent in beschermde woonvorm in Wageningen

    WAGENINGEN - Bij een steekincident in een zorginstelling aan de Morel in Wageningen zijn deze woensdagavond een dode en twee gewonden gevallen. Volgens de eerste getuigenverklaringen zou een bewoner van het begeleid-wonen-project twee begeleiders met een mes hebben aangevallen. Het derde slachtoffer zou mogelijk een andere bewoner van het begeleid-wonenhuis zijn. De politie wil dat nog niet bevestigen.

De Vallei