De hoek Stationsstraat - Gerdesstraat in Wageningen: deze huizen worden niet gesaneerd.
Volledig scherm
De hoek Stationsstraat - Gerdesstraat in Wageningen: deze huizen worden niet gesaneerd. © DG/Eric Wijnacker

Het miljoen voor de bodemsanering in Wageningen is op

WAGENINGEN - In 2010 ontving Wageningen van de provincie Gelderland 1,1 miljoen euro om te investeren in stedelijke vernieuwing. Het geld is vooral gebruikt om vervuilde bouwlocaties in de stad schoon te maken. Het budget is nu op.

Eerder dit jaar kreeg de gemeente van de provincie te horen dat die nog niet op de hoogte is van waar het geld aan besteed is. Er was nog ruim een kwart miljoen euro niet uitgegeven van de reeds ontvangen subsidie. Dat geld stond nog gereserveerd voor de Costerweg 65 (voorheen Costerweg 27) en de hoek Stationsstraat-Gerdesstraat.

Geld anders uitgegeven

Het is echter niet te verwachten dat de bodemsanering bij de Stationsstraat en Gerdesstraat dit jaar nog van start zal gaan. Dus wordt het geld dat daarvoor gereserveerd stond, ruim een ton, uitgegeven voor de duurder uitgevallen bodemsanering aan de Marijkeweg 25/29, het terrein van de voormalige gemeentewerf. Daar wordt op dit moment hard gewerkt aan de bouw van sporthal 't Binnenveld en de buitensportvelden van onder meer de KV (korfbalvereniging) Wageningen.

De totale sanering kost overigens bijna een half miljoen euro, maar de gemeenteraad had daar eerder al 350.000 euro voor beschikbaar gesteld. 

Consequentie van de uitgaven voor de  Marijkeweg is overigens wel dat de provincie dus niet meer bijdraagt aan de sanering van de grond op de hoek Gerdesstraat/Stationsstraat. Maar de ontwikkeling van eventuele nieuwbouw daar laat nog wel even op zich wachten. Binnenkort trekt de lokale omroep Rijnstreek tijdelijk in een van de panden op die hoek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei