Volledig scherm
PREMIUM
Penny Lane, een van de kroegen van Wageningen die de deuren heeft gesloten. © Oud Wageningen

Het uitgaan sterft uit in Wageningen: ‘Toen wij begonnen, was het hier nog bruisend’

WAGENINGEN - Ouderwets stappen in Wageningen wordt langzaam verleden tijd. Discotheken en kroegen sluiten, maar liefst zeven cafés werden omgetoverd tot restaurant. Een kwestie van vraag en aanbod, zeggen toonaangevende horecaondernemers uit de binnenstad. In Veenendaal en Ede houdt het stappen voorlopig nog stand.

Quote

Wageningen had echt een regionale verzor­gings­func­tie als het ging om uitgaan.

Nico Jacobs

Meijer, Peer, Carré, De Dikke Draak, De Schoen, ’t Poorthuys, XL, Het Gat, Alibi, De Vrijheid en Penny Lane. Zomaar een rijtje kroegen dat sinds de eeuwwisseling haar deuren sloot in Wageningen. De meeste kregen een andere uitbater, geen van allen keerde terug als dranklokaal.

Iemand wie de opkomst en teloorgang van Wageningen als uitgaansstad meemaakte, is horecaondernemer Nico Jacobs. De huidig mede-eigenaar van café Onder de Linden en bioscoop Heerenstraat Theater, opende halverwege de jaren tachtig samen met Hans Boer café Loburg. 

,,Toen wij begonnen, was het hier nog bruisend’’, blikt Jacobs terug. ,,Wageningen had echt een regionale verzorgingsfunctie als het ging om uitgaan. Niet alleen op zaterdag, maar ook alle dagen stonden de kroegen gewoon vol.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei