Hoe boeren en bestuurders geen millimeter opschuiven bij Boerendebat: ‘Jullie zijn onbereikbaar!’

videoWAGENINGEN - Een stapje dichter bij een oplossing voor de toekomst van de boer kwamen politici, wetenschappers en de boeren zelf vrijdag niet tijdens het Boerendebat van De Gelderlander in Wageningen. 

Volledig scherm
Woede vanuit het publiek tijdens het Boerendebat van De Gelderlander. © Raphael Drent

Een vraag uit de zaal voor ‘onze scheikundeleraar’. De boer die zijn hand opsteekt - halflang haar, blauwe trui - doelt op Johan Vollenbroek van de Nijmeegse milieuclub MOB. Of hij even niet meer zo ‘halsstarrig’ wil zijn en bereid is één jaar lang samen te kijken hoe de landbouw en natuur uit de huidige stikstofimpasse kunnen komen. En even niet meer procedeert tegen de boeren.

Vollenbroek, de man die Nederland als ‘stikstofstrijder’ momenteel plat legt, geeft niet direct antwoord op de vraag. Het stuit op woede bij de boeren in de volle collegezaal van de Wageningen Universiteit.

,,Jullie zijn onbereikbaar!’’, reageert de vragensteller furieus. Hij wijst naar Vollenbroek. ,,En u al helemaal!’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei