Job Akkerman van tuincentrum de Oude Tol met een Ilex struik als alternatief voor de buxus.
Volledig scherm
PREMIUM
Job Akkerman van tuincentrum de Oude Tol met een Ilex struik als alternatief voor de buxus. © Herman Stöver

Hoe de buxusmot de regio nog steeds teistert: 'wij verkopen geen buxus meer'

EDE/ WAGENINGEN - De buxusmot teistert de Vallei volop. Onder meer in Ede-Zuid is de schade goed te zien van de tweede golf aan buxusrupsen van dit jaar. Vrijwel alle buxusstruiken zijn aangetast en ogen geel of dood. En de Oude Tol verkoopt ze niet meer. 

0 reacties

 1. Omwonenden speeltuin Englaan in Wageningen naar de rechter om gemeenteplannen: ‘Eén circus per jaar maar meer willen we niet’
  PREMIUM

  Omwonenden speeltuin Englaan in Wageningen naar de rechter om gemeente­plan­nen: ‘Eén circus per jaar maar meer willen we niet’

  WAGENINGEN/DEN HAAG – Omwonenden van speeltuin Englaan willen per se niet meer dan één keer per jaar een circus op het recreatie-, speel- en sportterrein langs de N225, en zeker geen braderieën en woonwagens van kermisklanten. Ze vrezen dat een nieuw plan aan die grens tornt. Daarom stappen ze naar de Raad van State. Die stelt voor het plan aan te passen.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  4

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

De Vallei