Een fietser op een speed e-bike oftewel een pedelec neemt deel aan het verkeer.
Volledig scherm
Een fietser op een speed e-bike oftewel een pedelec neemt deel aan het verkeer. © ANP

Hoe krijg je werknemers uit de auto? Door ze een e-bike te laten uitproberen

WAGENINGEN - Hoe krijg je werknemers uit de auto? Meerdere bedrijven en instellingen uit de Vallei laten hun medewerkers een aantal weken een elektrische fiets uitproberen om te ontdekken wat het effect is op het woon-werkverkeer.  

3 reacties

 • Manfred

  1 jaar geleden
  Mooi werk deze convenanten! Nu nog door kunnen fietsen zonder te hoeven wachten op al die auto's die vooral elkaar in de weg zitten.
 • Wageningen

  1 jaar geleden
  Veel krijgen al geen vergoeding tot 10 km. Trouwens en daarboven tot bijv. 20 km. 0.08ct. per km. Gefaseerde vergoeding.
 • Biker

  1 jaar geleden
  Ik denk dat het mensen ook enorm kan stimuleren om naast een fietsplan waarbij je een (gedeelte) fiets vergoed krijgt van je werkgever, woon-werk kilometers die per fiets afgelegd worden extra te belonen. Nu is de standaard ww vergoeding 19ct per km. Men zou kunnen stoppen om deze vergoeding aan mensen uit te keren die binnen 10km van het werk wonen. Dit samen met bv 25 cent per gefietste km te vergoeden geeft een extra prikkel om te gaan fietsen. Win-win want men wilt graag fitte werknemers, uiteindelijk is de werkgever goedkoper uit met gezondere werknemers die minder ziek zijn (feit!.
 1. Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen
  Play

  Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen

 2. Tienduizenden restaurants in Italië open ondanks verbod
  Play

  Tienduizen­den restau­rants in Italië open ondanks verbod

De Vallei