Herbert Boon van Expert Wageningen.
Volledig scherm
Herbert Boon van Expert Wageningen. © Herman Stöver

‘Hoe kunnen we iets voor een ander betekenen?’

het virus en ikVoor een groot deel van Nederland staat het leven nu even stil. Herbert Boon heeft nu een idee om lokale horecaondernemers een helpende hand te bieden.

,,Hoe kunnen wij iets voor een ander betekenen?’’, vroegen eigenaar Herbert Boon en zijn medewerkers van elektronicawinkel Expert in Wageningen zich af. Even later was het idee om lokale horecaondernemers door middel van cheques te steunen geboren.

Quote

Vorige week waren vooral tondeuses in trek.

Herbert Boon

Boon heeft naar eigen zeggen weinig te klagen. Sinds de uitbraak van corona zag hij klanten massaal naar zijn winkel komen voor uiteenlopende specifieke producten. 

,,Het begon met laptops, webcams en vriezers. Vorige week waren vooral tondeuses in trek. En nu hebben we bijvoorbeeld mensen in de zaak die op zoek zijn naar een tweede beeldscherm, om het thuiswerken wat comfortabeler te maken.’’

,,Maar het is makkelijk om in deze moeilijke tijden alleen naar je eigen hachje te kijken’’, gaat Boon verder. ,,Ik zit niet voor niets bij de Wagenings ondernemersvereniging, dus ik vroeg daar wat er bij andere ondernemers speelde. Manon Franse (eigenaresse van restaurant Taste, BE) sprak me bij over de horeca. En zo ontstond het idee.’’

Een gulle actie

De actie van Boon is op zijn minst gul te noemen. Bij aanschaf van producten in zijn zaak krijgen mensen -  afhankelijk van de prijs - een waardebon die ze kunnen inleveren bij lokale horecaondernemers. 

De kosten zijn allemaal voor de elektronicawinkel. ,,Als een tv van 1700 euro koopt, is die cheque honderd euro, terwijl je met de aanschaf van een elektrische tandenborstel even later een ijsje kan kopen.’’

De ondernemer ziet het als een ‘extraatje’ in wat voor het filiaal een bijzonder jaar moet worden. ,,We bestaan nu 75 jaar. Opgericht na de Tweede Wereldoorlog. Ook een crisistijd natuurlijk. Daarom past dit steuntje in de rug wel.’’

Zelf eten bestellen bij één van de deelnemende horecazaken heeft Boon nog niet gedaan. ,,Daar is het helaas door alle drukte nog niet van gekomen. Het is nu - gelukkig voor ons - zes dagen per week hard werken. En ik hoop vooral dat we over een tijdje weer gewoon bij een zaak als Taste op het terras kunnen zitten. Dan is alles weer normaal.’’

Quote

We bestaan nu 75 jaar. Opgericht na de Tweede Wereldoor­log. Ook een crisistijd natuurlijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei