De gemeente wil uitlaatplek honden park de Blauwe Bergen sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente wil uitlaatplek honden park de Blauwe Bergen sluiten. © Herman Stöver

Hondenbezitters in Wageningen ondertekenen massaal petitie voor ‘onmisbaar’ losloopgebied

WAGENINGEN - Hondenbezitters en de gemeente Wageningen staan lijnrecht tegenover elkaar in natuur- en recreatieparkje de Blauwe Bergen. Waar de gemeente vanaf komende week mensen die hun viervoeter niet hebben aangelijnd gaat beboeten, pleiten de baasjes er juist voor dat het grote grasveld wordt aangewezen als losloopgebied. 

4 reacties

 • Jacobus Nicolaas

  4 maanden geleden
  ''De gemeente dupeert zoveel hondenbezitters, als het besluit tot handhaven van de aanlijnverplichting blijft bestaan.'' Aparte manier van zaken omdraaien. Je zou je juist gelukkig moeten prijzen dat de gemeente dit tijden lang gedoogd heeft. Al die hondenbezitters die zich daar de koning wanen en hun schijtbeesten die je ongevraagd komen besnuffelen... ik zal blij zijn als daar een einde aan komt. En om te stellen dat iedereen daar een 'drollenzakje' bij zich heeft is echt lachwekkend.
 • Eikje Bat

  4 maanden geleden
  Poldermodel: als proef 2 x anderhalf uur per dag (vaste tijden) voor losloop openstellen. Controles of het schoon wordt achtergelaten. Als het goed gaat officieel zo instellen.
 • Gerard Brussen

  4 maanden geleden
  Wat erg zeg, het park is bestemd voor kleine kinderen. Hou eens op met jullie drollenzakje, welk iedere hondenbezitter bij zich zou dragen en geloof je dat, panklare onzin. Ga lekker fietsen in het Binnenveld met een aangelijnde hond. Een hond moet aangelijnd zijn en blijf weg van de Blauwe Bergen. Hondenbezitters zijn toch niet allemaal zo sociaal, toch……?
 • Nicole Pluim

  4 maanden geleden
  Het verzamelen van handtekeningen gaat inderdaad als een speer. Veel enthousiaste mensen. Je kunt de petitie ondertekenen via https://hondindeblauwebergen.petities.nl/. We zijn ook benieuwd naar argumenten van mensen die liever geen loslopende honden in het park hebben, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Zo vinden we het bv belangrijk dat er een opruimplicht komt met duidelijke borden. En dat de honden luisteren naar het baasje. Wij staan open voor feedback. Nicole Pluim
 1. Omwonenden speeltuin Englaan in Wageningen naar de rechter om gemeenteplannen: ‘Eén circus per jaar maar meer willen we niet’
  PREMIUM

  Omwonenden speeltuin Englaan in Wageningen naar de rechter om gemeente­plan­nen: ‘Eén circus per jaar maar meer willen we niet’

  WAGENINGEN/DEN HAAG – Omwonenden van speeltuin Englaan willen per se niet meer dan één keer per jaar een circus op het recreatie-, speel- en sportterrein langs de N225, en zeker geen braderieën en woonwagens van kermisklanten. Ze vrezen dat een nieuw plan aan die grens tornt. Daarom stappen ze naar de Raad van State. Die stelt voor het plan aan te passen.

De Vallei