Rector magnificus Arthur Mol
Volledig scherm
Rector magnificus Arthur Mol © Herman Stover

Honderden banen erbij op groeiende Wageningen Universiteit

WAGENINGEN - De Wageningen Universiteit gaat 600 nieuwe personeelsleden aannemen. Dit maakte rector magnificus Arthur Mol bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie. Ook wordt er meer geïnvesteerd in onderwijs en nieuwbouw.

De ministeries van LNV en Onderwijs geven het komende jaar meer subsidie aan de WUR, waardoor er een groter budget is ontstaan voor nieuw personeel.

Dit betekent dat de universiteit komend jaar in totaal 600 nieuwe personeelsleden kan aannemen. Hiervan dienen 350 als vervanging voor de mensen die met pensioen gaan of om andere redenen vertrekken.

De overige 250 personen gaan een nieuwe rol op de universiteit vervullen. Zo gaat de universiteit extra docenten aannemen om de studentengroei op te vangen en komen er nieuwe mensen om programma’s van Wageningen Research in te vullen. In het strategisch plan van 2019 - 2022 meldt de universiteit dat de banen vooral opgevuld gaan worden door jongere medewerkers en dat er ook rekening gehouden wordt met de diversiteit van de medewerkers.

Onderwijskwaliteit

In hetzelfde plan staat de universiteit dat het overheidsbudget per student terugloopt, terwijl het aantal studenten nog steeds groeit. De gemaakte kosten compenseren hierdoor niet met de inkomsten. Om toch de onderwijskwaliteit te kunnen behouden, wil de universiteit de focus leggen op nieuwe onderwijsvormen.

Studenten en medewerkers kunnen hierdoor een persoonlijk en flexibel leertraject verwachten. Daarnaast wordt er ook flink bijgebouwd. Dit jaar komt een nieuw onderwijsgebouw in de steigers te staan. Het nieuwe Dialogue Centre van WUR en het bedrijvengebouw Plus Ultra 2 moeten ook dit jaar worden gebouwd. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei