Forumgebouw op de Wageningen Campus.
Volledig scherm
PREMIUM
Forumgebouw op de Wageningen Campus. © DG/Arnold Winkel

Honderden buitenlandse studenten in quarantaine na aankomst in Wageningen

WAGENINGEN - Ruim driehonderd buitenlandse studenten van de Wageningen Universiteit arriveren komende week in hun nieuwe woonplaats. Maar eerste moeten ze twee weken in quarantaine.

11 reacties

 • Roy

  10 maanden geleden
  Je zwamt weer ouderwets uit je nek. Ik kom juist veel ouderen tegen die zich niet aan de regels houden. Kan het zijn dat je gewoonweg een hekel aan studenten hebt?
 • Martin

  10 maanden geleden
  Advies geven is wellicht te vrijblijvend. In de politiek word nu ook opgeroepen om mensen die binnenkomen uit risico landen op zijn minst te testen. Dan ben je zeker bezig, en laat je het niet aan mazzel hebben over wanneer het goed gaat.
 • Hennie Brouwer

  10 maanden geleden
  U komt waarschijnlijk niet verder dan uw voordeur. Maak eens op een warme dag een rondje door Wageningen. Bezoek de studentenhuizen, Uiterwaarden, Belmonte, de Dreijen, Torckpark maar ook park Noordwest en de het Plantsoen tegenover de Action. Dan stelt u uw opmerking wel bij. Studenten en jongeren zijn zeer laks en als men bij elkaar zit, hangt of aan het socializen is dan bestaat Corona niet meer. 
 • Wageningse Student

  10 maanden geleden
  Ik herken een heel ander beeld. Ik zie dat er heel veel studenten de verantwoordelijkheid nemen, ook achter de voordeur. Ik zie juist dat er veel feestjes in huis worden gehouden met gezinnen die echt geen 1,5 meter afstand van elkaar zitten. En iedereen weet inmiddels dat binnen de overdracht kans veel groter is.....
 • Wageningse Student

  10 maanden geleden
  Dit is toch gewoon wat de RIVM aangeeft? Advies is thuis quarantaine van twee weken. Ook voor NL toeristen die uit oranje en rode gebieden komen. Er is geen wettelijke basis om mensen te verplichten in quarantaine te gaan. Dus je kunt niets meer afdwingen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt.

De Vallei