Volledig scherm
© Herman Stöver

Honing slingeren valt erg in de smaak

WAGENINGEN - De fascinerende wereld van de bij kan op een toenemende belangstelling rekenen van het publiek. Dat merkt ook de Wageningse imker Wim Grooters die zaterdag zo'n 125 mensen ontving op de open imkerijdag in zijn achtertuin.

,,Het liep de hele dag flink door", vertelt Grooters. ,,Ouderen, jongeren, kleine kinderen; ze vinden het prachtig om in de demokast achter glas te zien hoe het werkt en de koningin op te sporen. En het slingeren van de honing viel ook heel erg in de smaak."

Grooters denkt dat de alarmerende berichten over de insectenpopulatie ook bijdragen aan de groeiende belangstelling. ,,Alle wilde bijensoorten hebben het moeilijk. Iedereen weet hoe belangrijk ze zijn. We moeten dan ook zorgen voor een goede drachtomgeving met voldoende bloemen en gevarieerde flora. En spaarzaam zijn met chemische bestrijdingsmiddelen."

Op zich is 2018 een goed jaar voor zijn bijen. ,,De warmte begon al in de tweede week van april. Met mooi weer zijn er veel bloemen, kunnen ze veel vliegen en kun je veel honing oogsten. De keerzijde is dat het vroeg afgelopen is met het bloemenjaar. Je moet er op letten dat ze voldoende voer overhouden." 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei