Volledig scherm
'T Venster in Wageningen. © Tamara Reijers

Hoop voor gebruikers van 't Venster Wageningen

WAGENINGEN - Er gloort hoop voor de gebruikers van Centrum voor de Kunsten 't Venster dat twee maanden geleden failliet ging. De gemeente Wageningen, eigenaar van het pand op de hoek van de Wilhelminaweg waar 't Venster zetelde, heeft de verhuur van het gebouw weer in eigen hand genomen.

't Venster huurde de behuizing van de gemeente. Op haar beurt verhuurde 't Venster ruimtes aan basisschool de Zwaneridder en Vluchtelingenwerk. Die kunnen nu blijven.

Goed nieuws

Maar wethouder Lara de Brito heeft meer goed nieuws: ,,We kunnen nu ook ruimte bieden aan de voormalige docenten van ’t Venster. Dan kunnen zij les blijven geven in het pand. Met elkaar zijn we oplossingen aan het zoeken voor cultuureducatie op de langere termijn.’’

Een woordvoerder van de gemeente legt uit dat docenten contact kunnen opnemen met de gemeente. Het aanbod geldt overigens niet alleen voor leraren die al aan 't Venster waren verbonden. ,,Ook nieuwe docenten en ZZP'ers zijn welkom’’, aldus de woordvoerder. 

  1. ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterlaten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wageningers
    PREMIUM
    VIDEO

    ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterla­ten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wagenin­gers

    WAGENINGEN - Wat is oorlog? ,,Oorlog is vreselijk’’, zei de 10-jarige Teun Spierenburg. ,,Dat heb je heel mooi en juist gezegd‘’, zei Mia S. Wigman. De 88-jarige Wageningse kwam op de G.J. van den Brinkschool vertellen over haar ervaringen, als 10-jarige, toen de oorlog begon in Wageningen. De aftrap van het schoolproject Oorlog in mijn buurt raakte de scholieren van de groepen 7 en 8. ‘Dat was bij ons’ was meer dan eens een uitroep van de kinderen. De oorlog kwam opeens heel dichtbij in de klas.

De Vallei