Iwan Lammers met de ozb-aanslag bij zijn woning aan de Geertjesweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Iwan Lammers met de ozb-aanslag bij zijn woning aan de Geertjesweg. © Herman Stöver

Hoppa, in een half jaar tijd 50.000 euro winst op je huis

WAGENINGEN - Wageninger Iwan Lammers moest even slikken toen de gemeentelijke belastingaanslag op de mat viel. Zijn huis aan in nieuwbouwwijkje Patrimonium was volgens de gemeente op 1 januari 2018 drie ton waard. Terwijl zijn vrouw en hij het een halfjaar eerder opgeleverde hoekhuis voor ongeveer vijftigduizend euro minder hebben gekocht.

6 reacties

 • Dik Lange

  3 jaar geleden
  Al die groene plannetjes van de gemeente moeten toch ergens van betaald worden
 • elco

  3 jaar geleden
  Wat een zielig gepraatEn ja das een van de nadelen van kopenGewoon huren is beter , geen bezittingen nog beter 
 • CCC

  3 jaar geleden
  Lekker populistisch. Dit is geen winst. Het is verlies door de extra belastingen die ze nu moeten gaan betalen
 • Lowie

  3 jaar geleden
  Dat probleem speelt niet alleen in Wageningen, maar overal. Nog steeds worden er veel te veel ldure luxe koopwoningen gebouwd. Starters en mensen met een smalle beurs kunnen nergens heen. De overheid zou gemeentes moeten verplichten om betaalbaar te bouwen. Het hoeft niet allemaal groot en luxe te zijn. Huishoudens worden veelal kleiner. Dan heb je echt geen groot luxe huis nodig. In de jaren ‘80 werd er nog relatief veel gebouwd voor eenpersoonshuishoudens, zgn. HAT-woningen. Woonkamer/keuken, slaapkamer en badkamer voor een heel betaalbare prijs. Zie je nergens meer. 
 • Mario

  3 jaar geleden
  zelf ben ik ook al heel lang opzoek naar die pin automaat die toch ergens in mijn huis moet zitten. Maar ik denk dat ik toch niet goed kijk. Maar ik zoek stoïcijns verder. Hij moet ergens zitten.

De Vallei