Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn plannen voor een nieuwe bestemming voor de Aula (links op de foto) en het terrein achter de Aula. © Photographer: Tamara Reijers

Hotel, debatcentrum, filmhuis of wonen in en bij Aula in Wageningen

WAGENINGEN - Wageningen UR wil dat er een nieuwe bestemming komt voor de Aula aan de Generaal Foulkesweg die recht doet aan de cultuurhistorische waarde van het pand én een versterking is voor de Wageningse binnenstad. Twee ontwikkelaars uit Wageningen en Bennekom zijn geselecteerd om hun plannen verder uit te werken.

In de Aula naast Hotel de Wereld tekenden de Duitsers op 6 mei 1945 de capitulatievoorwaarden, nadat ze een dag eerder in Hotel de Wereld mondeling akkoord waren gegaan. In de Aula worden diploma's uitgereikt en promoveren onderzoekers, maar vanaf 2020 of 2021 gaat dat gebeuren in het nog te bouwen Dialogue Center op de Wageningen Campus. Wageningen UR, eigenaar van de Aula en het achter dat gebouw gelegen Achter de Aula , heeft de gemeente Wageningen beloofd dat de Aula ook in de toekomst de historische, culturele en belevingswaarde zal behouden. Het Wagenings college heeft laten weten zich helemaal in dat uitgangspunt te kunnen vinden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei