Volledig scherm
Foto uit 1929 van ‘Het Schip van Blaauw’, destijds een luxe accommodatie voor studenten. FOTOBRONfoto Historische vereniging OudWageningen

Iedereen is zondag gratis welkom bij oude en nieuwe universiteit Wageningen

WAGENINGEN - Benieuwd naar het nieuwe Forumgebouw? Of juist naar historische parels als Schip van Blaauw op de Wageningse Berg of Bodemkunde op Duivendaal? De 100-jarige Wageningen Universiteit zet haar deuren komende zondag wagenwijd open.

Vrijdagavond opent stedenbouwkundige Paul Kurstjens de Wageningse open monumentendagen in de Aula met de lezing ‘Van universiteitskwartier naar campus in Wageningen, Utrecht en Nijmegen’. Dan krijgen burgemeester Geert van Rumund en WUR-bestuurder Rens Buchwaldt het eerste exemplaar van de publicatie ‘Van clusters tot campus’; ruim een eeuw bouwen voor de Wageningse universiteit’ uitgereikt. Deze nieuwste uitgave van het comité Open Monumentendag Wageningen is dan ook te koop. Over dit thema spreken ook stadsdichter Ivanka de Ruijter en columnist Klaas de Vries. Er is muziek van organist Gonny van der Maten en de Ceresband.

Bblthk

In de bblthk is tot aan Open Monumentendag een tentoonstelling ingericht met bewerkte foto’s van Mark Vogt en etsen van Hanke Cannegieter, geïnspireerd op universiteitsgebouwen. Op 8 en 9 september is deze tentoonstelling in het Forumgebouw op de Campus te zien. De Open Monumentenroute heeft op zondag 9 september plaats. De meeste gebouwen zijn geopend van 12 tot 17 uur. Een brochure is her en der gratis te verkrijgen, centraal informatiepunt is Duivendaal 10.  Gidsen staan her en der klaar om nadere uitleg te geven.

Klassendag

Dit jaar wordt voor het eerst ook een Klassendag voor Wageningse basisscholieren georganiseerd. In de fraaie collegezaal van het Schip van Blaauw kunnen leerlingen op donderdag 6 september een college volgen van beeldend kunstenaar Robbert Kamphuis en dichter Martijn Adelmund. Ook krijgen ze van Jelle de Gruyter en Hans Dijkstra een rondleiding door dit monumentale voormalige laboratorium.

Volledig scherm
Forum op de Wageningen Campus © Herman Stöver
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei