Een vertwijfelde Jan van Schaik bij de ondergelopen uiterwaarden. Zijn natuurijscommissie legt dit jaar geen gladde ijsbaan aan. Met dank aan corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vertwijfelde Jan van Schaik bij de ondergelopen uiterwaarden. Zijn natuurijscommissie legt dit jaar geen gladde ijsbaan aan. Met dank aan corona. © Sven Menschel

IJs in aantocht, maar geen geveegde ijsvloer in Wageningse uiterwaarden

WAGENINGEN - De Wageningse uiterwaarden staan onder water en er is een flinke portie diepvrieslucht uit het oosten in aantocht. Schaatsliefhebbers staan te popelen om hun ijzers onder te binden. Maar ze vinden deze keer geen mooi geprepareerde ijsvloer. De Natuurijscommissie Nevengeul komt niet in actie.

2 reacties

 • Geen

  2 maanden geleden
  Weer zo overdreven reactie. Ten eerste het is buiten. Ten tweede als jullie het niet doen wordt het elders waar het wel wordt gedaan drukker. En ten derde nu heb je mensen die het zelf gaan doen en zakken muschien wel door het ijs. Dus gewoon doen.
 • Chabot - rutten

  2 maanden geleden
  Nederland polderland
 1. Niet iedereen luistert altijd naar de boswachter, ‘maar je moet je wel aan de regels houden’
  PREMIUM
  vrijdaginterview

  Niet iedereen luistert altijd naar de boswachter, ‘maar je moet je wel aan de regels houden’

  WAGENINGEN - Het is stil in de Wageningse uiterwaarden. Af en toe sneeuwt of hagelt het. Het deert Silvia Blom niet. ,,Wie kan er nou zo in de natuur wandelen, terwijl iedereen op zijn werk is. Dat kunnen maar weinig mensen zeggen’’, meent de boswachter van Staatsbosbeheer. ,,En dan die afwisseling. Ik heb bossen, uiterwaarden, allerlei verschillende landschappen onder me. Heerlijk.’’
 1. Vliegtuigje stort neer op akker: 'Ik denk, het gaat niet goed'
  Play

  Vliegtuig­je stort neer op akker: 'Ik denk, het gaat niet goed'

 2. Opmerkelijk: wielrenster belandt op snelweg
  Play

  Opmerke­lijk: wielren­ster belandt op snelweg

De Vallei