In Wageningen werd ook gestemd op de universiteitscampus
Volledig scherm
In Wageningen werd ook gestemd op de universiteitscampus © Sven Menschel

In Wageningen ziet de wereld er heel anders uit: GroenLinks veruit de grootste, Forum kleiner dan Partij voor de Dieren

WAGENINGEN - De kiezers in Wageningen hebben voor een sterk afwijkende uitslag gezorgd: GroenLinks haalde meer dan 25 procent van de stemmen en D66 en PvdA werden de nummers twee en drie in de 39.000 inwoners tellende stad. En de Partij voor de Dieren haalde meer stemmen (1.304) dan de grote landelijke winnaar Forum voor Democratie (1.233).

In het progressieve bolwerk Wageningen was D66 nog de grootste partij in 2015, ditmaal ging GroenLinks zeer ruim met die eer strijken met bijna het dubbele aantal stemmen. GroenLinks won tweeduizend stemmen, D66 raakte er duizend kwijt. DENK (68 stemmers) en Jezus Leeft (26) waren met afstand de  partijen met de kleinste aanhang in Wageningen. Vier jaar geleden was D66 de grootste, voor GroenLinks, PvdA en VVD. Zeker van een zetel in de Gelderse Staten lijkt Antoon Kanis (nummer 3 bij D66) en verder maakt ook Jan Daenen uit Wageningen (nummer 6 bij PvdA) nog een kleine kans op een zetel.

Antoon Kanis (D66)
Volledig scherm
Antoon Kanis (D66) © Raphael Drent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei