Volledig scherm
Startpunt Wageningen. © Arnold Winkel/De Gelderlander

Inloopochtend voor hoogbegaafde volwassenen in Wageningen

WAGENINGEN - Hoogbegaafde volwassenen uit Wageningen kunnen donderdag voor de eerste keer terecht op een speciale inloopochtend bij het Startpunt Wageningen.

Volgens het Startpunt lopen deze inwoners vaak tegen de nadelige kanten van hoogbegaafd zijn aan en ervaren ze de eigenschap soms eerder als een last. Maar juist door dat met elkaar te delen, kan de stap gemaakt worden naar het zien van de voordelen en de kracht die hoogbegaafdheid met zich meeneemt. Dit zou positief zijn voor het zelfvertrouwen, de persoonlijke ontwikkeling en de relatie tot werk, studie, familie of partner.

Coach
Tijdens de inloopochtenden kan men ervaringen delen met andere (vermoedelijk) hoogbegaafde volwassenen en vragen stellen aan expert Rianne van de Ven. Zij is coach voor hoogbegaafde volwassenen en voorzitter van het IHBV (Instituut HoogBegaafdheid Volwassenenl).

Het Startpunt Wageningen zit aan de Rooseveltweg 408a en houdt de inloopochtenden voor hoogbegaafde volwassenen elke eerste donderdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur.

De Vallei