Dansen op de Markt tijdens het feest voor 100 jaar WUR.
Volledig scherm
PREMIUM
Dansen op de Markt tijdens het feest voor 100 jaar WUR. © Herman Stöver

Inwoners van Wageningen zijn blij met hun studenten

WAGENINGEN - Wageningers zijn blij met de studenten. Ze horen bij de stad; ze zorgen voor gezelligheid, dynamiek en nieuwe culturen. Inwoners zijn trots op hun universiteitsstad, bleek zaterdag bij de start van het festival 100 jaar WUR in de stad.

100 jaar Wageningen University & Research (WUR) bracht de stad levendigheid, werk en internationale faam, zo vatte burgemeester Geert van Rumund het zaterdag samen, terwijl hij de menigte aanschouwde vanaf het bordes van het stadhuis. Dat hij de WUR roemt, is logisch. Met naast hem WUR-bestuursvoorzitter Louise Fresco kon hij moeilijk anders. Maar spreek een willekeurige inwoner van Wageningen aan en hij of zij glimt al net zo als de burgervader. ,,Ik ben opgegroeid met de WUR’’, zegt Roel van den Born. ,,En ik ben trots op de uitstraling van de stad. Het mooiste van de aanwezigheid van de WUR vind ik de diversiteit van de verschillende nationaliteiten en dat dat allemaal samenleeft in dit kleine stadje.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei