Hoogleraar Microbiologie WUR John van der Oost heeft de Spinozapremie gewonnen voor zijn onderzoek naar immuunsysteem.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogleraar Microbiologie WUR John van der Oost heeft de Spinozapremie gewonnen voor zijn onderzoek naar immuunsysteem. © Herman Stöver

John van der Oost kan veel goeds doen met knippen en plakken van DNA, maar hij mag het niet

WAGENINGEN - De grenzen van de wetenschap worden in Wageningen regelmatig verlegd. Spinozapremie-winnaar John van der Oost promoot vanuit Wageningen de CRISPR-Cas techniek: het knippen en plakken in DNA. 

4 reacties

 • Hans

  3 jaar geleden
  John van der Oost is wel erg naïef. CRISPR-Cas is gewoon genetische modificatie, dat het simpel of nauwkeurig doet er niet toe. Wat de wisselwerking met andere eigenschappen is weet hij ook niet tot het uitgebreid getest is. Met Softenon of DDT dachten ze ook dat ze iets geweldigs in handen hadden, blijkt later toch anders uit te pakken. vd Oost kan wel alles willen opeten, maar er is meer: iets moet niet gaan woekeren of zich makkelijk in andere planten nestelen waar dat ongewenst is.
 • Ted Gaalen

  3 jaar geleden
  Economisch gezien is het ook rampzalig dat we al die olie onder de Noodpool laten zitten en al dat goud onder het Zuidamerikaanse regenwoud, en dat we regenwouden behouden voor die domme orang-oetans, terwijl je daar ook palmolieplantages kunt aanleggen ... Kom nou toch. Verantwoordelijk omgaan met natuur mag alles kosten wat het moet kosten. We moet ophouden dit argument van zogenaamde gederfde inkomsten voor het graaiende grootkapitaal te pikken. 
 • Yvonne Boersma

  3 jaar geleden
  Is dat niet toepasbaar op de processierups?
 • Een Gelderlander

  3 jaar geleden
  Deze techniek zal, ondanks vele weerstand, uiteindelijk gewoon gemeengoed worden. En niet alleen bij planten, maar ook bij dieren en uiteindelijk ook mensen. Het is niet de techniek die een gevaar is, het is de mens zelf, die deze techniek zal gaan misbruiken voor minder nobele doelen.