Volledig scherm
Dit kuikentje viel vrijdag in een regenpijp en maakt nu weer betere tijden door. © Dierenambulance Nederrijn

Jong eendje vlucht en belandt in de regenpijp. En zo kwam ie er weer uit...

WAGENINGEN Dierenambulance Nederrijn moest afgelopen vrijdag een heel bijzondere reddingspoging uitvoeren. Een jong eendje was beland in een regenpijp. 

Het eendje, een jong kuiken,  zat op het dak van gebouw Radix op het terrein van de universiteit. Toen medewerkers daar hem wilden vangen, gleed het diertje de regenpijp in.  Het dier viel vier verdiepingen omlaag, maar overleefde dat. Groot probleem: de eend was terecht gekomen in een regenpijp onder de grond. 

Water spoelen 

Medewerkers van de dierenambulance probeerden het eendje naar buiten te krijgen door water door de regenpijp te spoelen, maar dat lukte niet. Door het piepen van het diertje bleek dat de eend op dezelfde plek bleef zitten. En dus besloten de medewerkers van de dierenambulance te vertrekken, maar wel het putdeksel verderop open te laten. 

Uitgezet bij ander nest 

De volgende ochtend bleek dat de eend op het licht bij het open riool af was gelopen. Bij de put kon het diertje zo uit het riool worden gevist. Het dier is inmiddels bij een moedereend met wat kuikens neergezet en daar warm onthaald. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei