Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Kinderlokker (27) die ontucht pleegde met jongetjes in Wageningen krijgt vier jaar cel en tbs

De 27-jarige Wageninger die twee jongetjes uit de Wageningse wijk Tarthorst meelokte naar afgelegen plekken, is donderdag veroordeeld tot vier jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De rechtbank in Arnhem vindt een aanranding en een poging tot verkrachting en het maken en bezitten van een kinderpornofoto daarvan bewezen. En het bezitten van een ingezoomde uitsnede van een blootfoto van een piepjonge jongen.

De officier van justitie had twee weken geleden dezelfde straf gevraagd.

‘Samen gamen’

De Wageninger bekende dat hij op 25 mei 2019 een 9-jarige jongetje en 12 november 2018 een 11-jarige jongetje in de Wageningse wijk De Tarthorst overhaalde om met hem mee te gaan, met de smoes dat ze zouden gaan gamen of dat ze een spel zouden krijgen. De man gaf toe dat hij de jongens op afgelegen plekken voor zich voorover liet bukken.

Het 9-jarige slachtoffertje ging mee naar een afgelegen plek aan de Bornsesteeg en werd door de man vastgepakt en aangerand. Op zijn billen werd sperma van de man aangetroffen.

Een dag later werd de man na een intensieve speurtocht aangehouden.

Hevige angst bij jongens en ouders

Toen werd ook de zaak van 12 november 2018 opgelost. Daarbij was het 11-jarige jongetje meegegaan naar het bos aan de Scheidingslaan. Volgens de rechtbank bewoog de man zijn blote geslachtsdeel tussen de billen van de jongen heen en weer.

 Na afloop liet de verdachte de jongen achter in het bos. Het kind werd overstuur, zonder fiets en gedesoriënteerd gevonden door werklui.

De rechtbank vindt het kwalijk dat de man misbruik maakte van de kwetsbaarheid en het vertrouwen van de jongetjes. En dat hij alleen oog had voor het bevredigen van zijn eigen seksbehoefte. Hij heeft niet gedacht aan de hevige angst bij de jongens en bij hun ouders, die hoorden dat hun zoon met een vreemde man was meegegaan, en dat er van een van hen foto’s mogelijk verspreid waren.

Kans op herhaling groot

Volgens deskundigen is de kans op herhaling groot omdat de man gefixeerd is op pedoseks en omdat een pedofiele én autistische stoornis het moeilijk maken om zijn impulsen of obsessies zelf te begrenzen. Daarom legde de rechtbank ook tbs met dwangverpleging op naast celstraf.

Het bos ten oosten van Wageningen op archiefbeeld, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Het bos ten oosten van Wageningen op archiefbeeld, foto ter illustratie. © Herman Stöver

De Vallei