Volledig scherm
Joshi © Eigen foto

Klanten gingen met Joshi de Jumbokat op de foto, nu is de aaibare ragdoll spoorloos verdwenen

WAGENINGEN - Een mysterie in Wageningen: Joshi de Jumbokat is vermist. De ragdoll met blauwe ogen zat altijd bij de ingang van de supermarkt Jumbo in winkelcentrum Tarthorst. Sinds vrijdag heeft niemand haar meer gezien. 

Joshi's baasje Sanne Hoornstra heeft inmiddels een beloning van 50 euro uitgeloofd voor degene de poes vindt. Ook heeft ze berichten gepost op social media, StudentPlaza, de Dierenambulance en bij Amivedi om naar haar uit te kijken. 

De kat is een opvallend mooie verschijning: felblauwe ogen, beige vacht en vooral heel erg aaibaar. Joshi heeft zelfs een eigen Facebookpagina. Tientallen mensen reageerden al op de berichten om Joshi's baasje een hart onder de riem te steken.

Weggeglipt
Sanne Hoornstra haalt haar kat regelmatig op bij de Jumbo, haar vaste stek. ,,Ze wandelt er elke dag heen, ze heeft een keer ontdekt dat ze er eten krijgt en dacht waarschijnlijk: dat is leuk. Ook vrijdag, de dag waarop Joshi vermist raakte, was de poes op haar favoriete plek. ,,Ik heb haar na het avondeten opgehaald. Daarna is ze rond 21.15 uur naar buiten geglipt, toen de deur even openstond. Om 22.30 uur heb ik haar nog gezocht en toen dacht ik: die zien we morgen wel weer. Niet dus.”

Ontvoerd?

Volledig scherm
Joshi in de Jumbo. © Gerard Guiking

Wie boodschappen doet in Tarthorst kent Joshi. ,,Ik miste haar al!”, zegt Hendrica van Delft, die op een bankje in het winkelcentrum zit. ,,Die kat zat altijd daar bij de deuren, binnen, op het kleedje. Alleen bij mooi weer zat ze buiten. Je kon haar makkelijk aaien, ’t was een makkelijke poes. Ik ben bang dat iemand haar mee heeft genomen, het is wel een raskat. Wie doet zoiets, denk je dan. Maar ja, mensen doen de gekste dingen.”

Ook medewerksters van de supermarkt denken dat iemand Joshi heeft meegenomen. ,,Dat kon ook makkelijk, ze is zo aanhankelijk. Mensen gingen zelfs met haar op de foto, vooral de Chinese studenten deden dat. Die vonden haar heel mooi.”

Studente Evi Janson ziet meteen dat er iets niet goed is: dáár zat ze altijd. ,,Jeetje ja, is ze vermist? Ik hoop dat ze snel gevonden wordt. 't Lijkt me vreselijk als je je kat zo kwijtraakt.”

Geen raskat

Joshi's baasje hing recent nog posters op met het verzoek Joshi niet te voeren, op te pakken of mee naar huis te nemen. ‘Het is geen zwerfkat’. En nu is Joshi dus verdwenen. ,,Ik denk dat iemand haar heeft meegenomen, waarom? Ik weet het echt niet. Het is niet eens een raskat, laat dat duidelijk zijn. Ze is gewoon een mooi uitgevallen huiskat. Alleen haar opa was een raskat.”

Volledig scherm
Poster met verzoek Joshi niet te voeren of op te pakken. © DG

Hoornstra heeft inmiddels melding gedaan bij de politie, zaterdag gaat ze aangifte doen. ,,De Jumbo heeft camerabeelden, die mogen ze mij niet laten zien, maar de politie natuurlijk wel. Ik hoop maar dat ze snel gevonden wordt, het is een heel naar gevoel om niet te weten waar ze is.”

De Vallei