Kleuter en 65-plusser trotseren storm in Bergrace Wageningen

VIDEOWAGENINGEN - De City-Pier-City-loop in Den Haag werd vanwege de storm afgelast, maar de Bergrace-alles-in-een op en rond de Wageningse Berg en door de uiterwaarden ging zondagmiddag gewoon door. Al zwiepte de opgeblazen finishboog soms akelig heen en weer door de storm.

Zo'n driehonderd lopers, variërend van kleuters tot 65-plussers, trotseerden de soms barre weersomstandigheden. Ook het parcours in de uiterwaarden kon ondanks de glibberige paden gewoon afgewerkt worden. Organisator Hans Burgersdijk was gezien de weersomstandigheden tevreden over de opkomst van de lopers: ,,Vorig jaar waren het er iets meer bij de eerste editie, maar we mogen beslist niet klagen. Het is een mooi uitdagend sportief feest.’’ Zeker op de langere afstanden, tot 16,6 kilometer, moesten de deelnemers stevig in hun reserves tasten op de steile hellingen van de Wageningse Berg in het trappetjesbos.

Volledig scherm
Lopers bij de Bergrace in Wageningen zien af in het Trappetjesbos © DG/Eric Wijnacker
Quote

Samen met mama heb ik de hele tijd hard gelopen

Vera Buutveld (4 jaar), Deelnemer Bergrace

De jongste deelnemer was de 4-jarige Vera Buutveld uit Renkum: ze liep de 1,4 kilometer op de Berg: ,,Ik vond het heel leuk. Samen met mama heb  ik gelopen en de hele tijd hard.’’ Burgersdijk ziet dat jong en oud meeloopt: ,,Wat de laatste jaren echt opvalt: je ziet steeds meer vrouwen. We organiseren dit soort lopen nu al 35 jaar, maar dat is echt een groot verschil met onze beginjaren.’’ Koud en nat was het voor veel deelnemers, maar het slotfeest in Hotel de Wageningsche Berg met de band Reflexion zorgde voor een warme afsluiting. Volgend jaar weer, maar dan graag met beter weer lieten veel deelnemers , die soms van heinde en verre kwamen, weten. Ze roemden het parcours over de Berg, door het Belmonte Arboretum, over de Holleweg en dwars door de uiterwaarden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei