Volledig scherm
De Kromme Eem kronkelt weer door het Capelleveense Bosje in het Wageningse Binnenveld © Sven Menschel

Kronkelende Eem in Het Binnenveld

EDE/WAGENINGEN - De Kromme Eem kronkelt zoals het eeuwen niet meer heeft gedaan. Het middeleeuwse stroompje in het Binnenveld is weer terug gegraven tijdens de werkzaamheden voor het nieuwe 286 hectare grote natuurgebied Binnenveldse Hooilanden.

 Naast de wat rechte (Bisschop Davids) Grift c.q. Valleikanaal is nu de Kromme Eem weer zichtbaar geworden tussen Veensteeg en Grift. De Kromme Eem doet haar historische naam eer aan:  het rivertje kronkelt als vanouds in de omgeving van het Capelleveense Bosje. In het gebied komt de nadruk te liggen op natuurwaarden, recreatie en het bergen van water. 

Trekpontje

De recreatie profiteert van nieuwe wandelpaden en er komt een trekpontje waarmee de Kromme Eem overgestoken kan worden. De ontwikkeling van nieuwe natuur, mede door het verhogen van het grondwaterpeil, krijgt de kans onder regie van Waterschap Vallei en Veluwe, provincie Gelderland, Staatsbosbeheer, Coöperatie Binnenveldse Hooilanden, Stichting Mooi Binnenveld en de gemeenten  Ede en Wageningen. Het werk gaat vlotter dan gedacht. De werkzaamheden worden niet zoals eerder gepland in de loop van 2020 maar al dit jaar afgerond.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei