Volledig scherm
De sporthal Het Binnenveld in Wageningen is bijna klaar, de buitenvelden o pde voorgrond liggen er over een paar maanden © DG/Eric Wijnacker

KV Wageningen en scholieren begin november in nieuw Binnenveld

WAGENINGEN - De nieuwe sporthal Het Binnenveld wordt begin november in gebruik genomen. Scholieren kunnen dan terecht voor hun gymlessen en KV Wageningen kan daar dan de indoorwedstrijden en zaaltrainingen afwerken.

Quote

We kunnen met zijn allen trots zijn op deze aanwinst voor de stad

Geert van Rumund, Burgemeester Wageningen

Dit is te danken aan de goede samenwerking tussen gemeente, aannemer en KV Wageningen, zegt burgemeester Geert van Rumund: ,,We kunnen met zijn allen trots zijn op deze aanwinst voor de stad.’’ Hij roemt ook de inzet van de vele vrijwilligers van de korfbalvereniging Wageningen, die er zeker aan hebben bijgedragen dat de sporthal net op tijd voor de zaalcompetitie klaar is. Na de herfstvakantie krijgen de scholieren van de G.J. van den Brinkschool, De Zwaneridder en De Wereld gymles in Het Binnenveld aan de Marijkeweg. Voor de eerste twee scholen betekent dat dat ze per bus gebracht worden, voorheen kregen zij gymles in de Olympia-sporthal maar die kan nu gesloopt gaan worden. 

KV Wageningen

Ook KV Wageningen-voorzitter Gertjan van Leeuwen is tevreden: ,,Op dit moment zetten we nog de puntjes op de i. Ik kijk er naar uit dat we straks al onze verenigingsactiviteiten voor onze 600 leden in ons prachtige nieuwe thuis kunnen huisvesten.’’ Tot nu toe zit KV Wageningen voor de binnensport in sporthal de Aanloop en voor de buitensport aan de Dolderstraat en Hollandseweg. De buitensportvelden, kunstgras, moeten nog aangelegd worden maar ook dat moet voor het einde van dit kalenderjaar al klaar zijn. Een zeer brede trap en terras vormen de verbinding tussen de sporthal en de buitensportvelden. In ieder geval is alles dus ruim voor de start van het nieuwe buitenseizoen in het voorjaar van 2019 klaar.

De officiële opening van het nieuwe complex heeft in de loop van november plaats. Dan komt er ook een open huis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei