Volledig scherm
LEEFfestival 2015 © DG

LEEFfestival Wageningen staat snel op straat

WAGENINGEN - Nog ruim tien dagen staat de schuur Het Groene Woud aan de Lawickse Allee in Wageningen ter beschikking van het LEEFfestival. Op 15 januari is het voorbij. Eigenaar Klok Ontwikkeling in Druten heeft het LEEFfestival daarna nog drie weken de tijd gegeven om de boel leeg te halen.

„En dan wil hij het hier gaan slopen", zegt Vital Robat, sinds jaar en dag het gezicht van het evenement.

Druk
Dat betekent dat het LEEFfestival op dit moment druk is met het vinden van een alternatief. „We hebben allerlei lijntjes uitgeworpen en we hebben met verschillende instanties positieve gesprekken gevoerd om te zien of er andere mogelijkheden zijn. Alleen hebben we nog niets kunnen vinden. Binnenkort hebben we ook nog een gesprek met de burgemeester.”

Verkoop
Om de verhuizing straks wat minder omvangrijk te maken, is het LEEFfestival al begonnen met het weggeven of verkopen van een deel van de inboedel. „We hebben al veel enthousiaste mensen over de vloer gehad en zijn ook al aardig wat kwijt." Op zaterdagmiddag 21 januari krijgen belangstellenden een tweede kans om spullen van het LEEFfestival aan te schaffen.

Festival
De volgende aflevering - de 35ste - van het straatfestival staat op de agenda voor zondag 2 juli. Het thema is Drömeland. Vooralsnog komt die volgens Robat niet in gevaar. Tips en suggesties zijn welkom bij Vital Robat via info@leeffestival.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei