Volledig scherm
PREMIUM
De start van One Planet, gisteren in Wageningen © Herman Stöver

Lees hier waarom jij binnenkort sensoren in je buik hebt

WAGENINGEN - Het kost een paar centen, 65 miljoen euro van de provincie Gelderland bijvoorbeeld, maar dan hèb je ook wat: het gisteren geopende One Planet Research Center in Wageningen en Nijmegen moet uitgroeien tot de mondiale Silicon Valley voor voeding en gezondheid.

Eén gezond voedingsadvies voor iedereen bestaat helemaal niet. Om ervoor te zorgen dat iedereen een persoonlijk advies krijgt, gaat het Wagenings/Nijmeegse One Planet Research Center werken aan heel kleine sensoren: als je die inslikt, rolt daar een op jouw persoon toegesneden voedingsadvies uit. En wanneer je dat opvolgt, slik je na een paar maanden weer zo'n mini-sensor om te kijken of het gewerkt heeft.

,,Wij denken dat mensen beter luisteren naar een advies dat specifiek voor hen gemaakt is dan die algemene voedingsadviezen’’, zegt Ruud van den Bulk van de programmaraad van One Planet:  ,,Want wat iemand nodig heeft, kan heel verschillend zijn. De grote gemene deler is niet voor iedereen goed. Dat soort adviezen kan het gedrag van individuele mensen beïnvloeden, in gunstige zin.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei