Volledig scherm
De pont laat tijdelijk geen auto's toe. © Erik van 't Hullenaar

Lexkesveer is een week fietspontje

WAGENINGEN - Van dinsdag 21 augustus tot maandag 27 augustus is het Lexkesveer dicht voor auto’s. De pont is wel toegankelijk voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. 

De auto's worden tijdelijk geweigerd, omdat er wegwerkzaamheden plaatsvinden aan de Veerdam en Onderlangs in Wageningen. De verharding en fundering worden vervangen. Ook wordt een extra faunaduiker bij Onderlangs aangelegd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Duivels dilemma: omgeslagen roeiboot, boomstronk met vogels of toch schittering van de tv?
    PREMIUM
    UPDATE

    Duivels dilemma: omgeslagen roeiboot, boomstronk met vogels of toch schitte­ring van de tv?

    WAGENINGEN - Dreef er een boomstam voorbij met vogels erop? Weerspiegelde er een tv in de ruit van de Wageningse watersportvereniging VADA? Al op het moment dat 112 werd gebeld, had voorzitter Henk Blaauw ernstige twijfels. Na de melding kwam zondagavond een grootschalige reddingsoperatie op gang. ,,Het was een duivels dilemma. Ik zag niks drijven, maar je kan het risico niet nemen. Als er wel vier mensen in het water liggen, ben je de rest van de je leven die lul die niks deed.”

De Vallei