Volledig scherm
De gedecoreerde brandweerlieden poseren met burgemeester Geert van Rumund. © Foto: Guy Ackermans (Photo: Guy

Lintje voor zes brandweerlieden in Wageningen

WAGENINGEN - Zes Wageningse brandweermannen van de vrijwillige brandweer hebben zaterdag een koninklijke onderscheiding gekregen. Vijftien (oud-)collega’s kregen een oorkonde. 

Burgemeester Geert van Rumund speldde de versierselen zaterdag op bij Anne Adema, Bob Jansen, Joop Jansen, Erik Pels, Bertil Viets en Antoni Zaaijer. Ze werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer in de kazerne aan de Marijkeweg. 

Oorkonde

Rudie Anthonise, Frank van der Bolt, Albert de Leeuw, Evert de Leeuw, Marcel Tuinier, Bart Wijnveen. Henk van Silfhout, Joop Holleman, Steve van Aggelen, Ab Nab, Evert Wisgerhof, Joop Hellegering, Arnold Polman, Christiaan Janszen en Roel Janssen ontvingen uit handen van de burgemeester een speciale oorkonde gemaakt door de Wageningse tekenaar Henk van Ruitenbeek.

De onderscheidingen en oorkondes werden uitgereikt als waardering voor hun enorme  inzet (meer dan 20 jaar) voor de vrijwillige brandweer Wageningen. 

Waardering

Van Rumund sprak zijn waardering uit voor de inzet van de vrijwillige brandweerlieden. ,,De inzet van de vrijwillige brandweer is onmisbaar om onze samenleving veilig en een stukje leefbaarder te houden. Daarom zetten we vandaag 21 mensen extra in het zonnetje, maar onze grote waardering gaat uit naar alle 46 vrijwilligers bij onze brandweer.’’

Op de nieuwjaarsreceptie memoreerde clustercommandant Chris Lems een aantal bijzondere inzetten uit 2019 van de Wageningse brandweer. In januari werd gezocht naar vermiste roeiers op de Neder-Rijn. Die werden echter nooit aangetroffen, er is nooit vastgesteld wat er nu precies is gebeurd. 

Jachthaven

In juli ging het wel mis bij een explosie op een jacht in de Wageningse haven, waar een dodelijk slachtoffer viel te betreuren. Ook een brand in juli van vijf woningen in de Tarthorst waar gelukkig alleen materiële schade was, maakte veel indruk.

De Vallei