Louise Fresco
Volledig scherm
PREMIUM
Louise Fresco © Raphael Drent

Louise Fresco blijft altijd op zoek naar een band met Sjoukje 1

Het debat over de toekomst van de landbouw lijkt volledig zwart-wit: biologisch óf megastallen. Louise Fresco, hoogste baas van de Wageningen Universiteit pleit juist voor een mengvorm. Maar bovenal wil ze dat we weer een band krijgen met ons voedsel.

7 reacties

 • PIKO

  2 jaar geleden
  Prima artikel, waar duidelijk naar voren komt dat de voortgang en samenwerking, die heel hard nodig is om tot gezonde voeding te komen voor een stabiliserende wereldbevolking, gehinderd wordt door polarisatie tussen natuur en voeding en gebrek aan kennis op dit terrein. Onze kinderen, kleinkinderen denken dat de melk van AH komt en niet van Sjoukje1. Ik vond wel dat de bosbouw onderbelicht was en de grote klimaat relevantie van bouwhout en bio-energie. Ook miste ik de noodzakelijke aansluiting van de groene chemie en maakindustrie, die samen de biomassa en de bio-reststoffen gaan delen.
 • J. Flach

  2 jaar geleden
  Deze moeten we in de gaten houden:" We moeten bedenken wat in Nederland de beste gebieden zijn voor landbouw. Samen met oud-minister Cees Veerman heb ik onlangs gepleit voor een nieuwe agrarische hoofdstructuur.We concentreren de landbouw in aangewezen gebieden.....”  Concreet betekent dit, dat wanneer in zo'n 'voor de landbouw aangewezen gebied' natuur in de weg staat, dat plat gaat. Leve de biomassa!En de vergiftigde uitgeputte landbouwgrond wordt dan waarchijnlijk 'Nieuwe Natuur'.....
 • Ger Bouwman

  2 jaar geleden
  Waarom vraagt Joris Gerritsen niet door? Heeft hij zich echt verdiept in het onderwerp? Bijvoorbeeld over de kul opmerking van Louise Fresco dat we kennelijk wereldwijd te weinig grond overhouden als er veel meer biologisch geboerd zal worden omdat boeren dan meer grond nodig hebben? Wat dan te denken van al die grond die opgeslokt wordt door het (onnodig) verbouwen van veevoer? Dus inderdaad veel minder vee zal noodzakelijk zijn om de hele wereldbevolking voldoende eten te verschaffen. Een overgang naar plantaardig eten is dringend gewenst. Goed voor de aarde (klimaat), mens en dier! 
 • Esther

  2 jaar geleden
  Wel eens gedacht aan veranderen van binnenuit?
 • Hay

  2 jaar geleden
  Fresco heeft zichzelf volkomen ongeloofwaardig gemaakt door als commissaris aan te treden van producent van landbouwgif Syngenta. Dag, onafhankelijke wetenschap! Zeer slecht voor de reputatie van de WUR en klap in het gezicht van alle wetenschappers.

De Vallei