Volledig scherm
© gratis

Maarten van Rossem: ‘Leuk als ze de Wageningse Javastraat naar mij vernoemen’

WAGENINGEN - Mocht er ooit een straat worden vernoemd naar Maarten van Rossem, dan opteert hij voor de Wageningse Javastraat waar hij opgroeide. Dat liet hij zich ontvallen in het spelprogramma De Slimste Mens waar Van Rossem jurylid is.

Een straat in Utrecht, waar Van Rossem al jaren woont, dat ziet hij niet zitten, zo antwoordde hij op een vraag van presentator Philip Freriks. ,,Wageningen dan?’’, repliceerde Freriks. Van Rossem heeft zich wel eens eerder laten ontvallen dat Wageningen zijn favoriete stad is.

Doekje

,,Ja, liever Wageningen’’, zei Van Rossum. ,,Maar na mijn dood. Dat zou ik het liefste zien. Als je nog leeft, dan moet je komen en zo'n doekje wegtrekken en met de burgemeester op de foto. Daar heb ik niet zo'n behoefte aan. Maar het zou leuk zijn als de Javastraat waar ik ben opgegroeid de Maarten van Rossemstraat wordt. Java zijn we toch kwijt, dus dat kan best.’’

Van Rossem werd op 24 oktober 1943 geboren in Zeist. Hij groeide als oudste in een gezin met drie kinderen op in de Javastraat 12 in Wageningen. Zijn vader werkte als entomoloog bij de Plantenziektenkundige Dienst.

Bekijk hier het fragment van De Slimste mens. Het citaat van Van Rossem begint na 9 minuten en 42 seconden.

Volledig scherm
Recht, Javastraat 12 het huis waar Maarten van Rossem opgroeide. © Google Streetview
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei