Volledig scherm
PREMIUM
De site hoaxmelding.nl verzamelt en ontmaskerd nepnieuws. © hoaxmelding.nl

Maker nepnieuws kan altijd zeggen dat het satire is

5 vragen overWAGENINGEN - Een Wageninger verdiende geld met het verspreiden van nepnieuws. Maar is dat strafbaar? Vijf vragen en antwoorden.

1. Wat is er precies aan de hand?

Wageninger Cees blijkt verantwoordelijk voor een hele reeks Facebookpagina’s met nepnieuws. Dat onthulde Brandpunt+ dinsdag. De meeste pagina’s gingen over zwarte piet. Zo verspreidde hij het ‘nieuws’ dat blokkerfriezin Jenny Douwes was veroordeeld tot anderhalf jaar cel, nog voor de rechtbank een uitspraak had gedaan. Ook maakte hij een pagina die beloofde dat de NTR pieten weer zwart zou maken als het bericht 300.000 keer gedeeld zou worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘2019? Mijn scriptie maken. Ik wil door, maar niet om weg te zijn uit Wageningen hoor’
    VALLEIVOLK

    ‘2019? Mijn scriptie maken. Ik wil door, maar niet om weg te zijn uit Wageningen hoor’

    Studenten moeten tegenwoordig ondernemend zijn. Simone Penris heeft haar masterstudie Food Technology op de Wageningen Campus een paar maanden op een lager pitje gezet om zich in te zetten voor studentenbeweging Enactus: ,,We propageren met Enactus hier in Wageningen sociaal ondernemerschap voor studenten. Wageningse studenten zijn daar voor in.’’ Haar collega-student Els van Uffelen vindt dat ook belangrijk: ,,Maar voor mij staat 2019 toch in het teken van het maken van een thesis, of scriptie zoals ze dat in Nederland noemen. Ik wil door. Niet om snel weg te zijn uit Wageningen hoor, ik vind dit een fijne stad.’’ , ,Rustig en tegelijkertijd heel gezellig‘’, zegt Simone: ,,In 2019 ga ik weer verder met mijn studie.’’

De Vallei