Man uit Arnhem die universiteit stalkte na 18 afwijzingen krijgt contactverbod

ARNHEM/ WAGENINGEN - De rechtbank Arnhem heeft een 32-jarige man uit Arnhem een contactverbod opgelegd omdat hij de Wageningen universiteit stalkt. De man mag twee jaar lang op geen enkele wijze contact opnemen met de universiteit.

Gebouw van de universiteit van Wageningen.
Volledig scherm
Gebouw van de universiteit van Wageningen. © anp

De Arnhemmer wilde studeren aan de universiteit, maar werd keer op keer afgewezen. Hij probeerde zich 18 keer in te schrijven maar kreeg nul op het rekest omdat hij niet de juiste kwalificaties had. Uit woede daarover stuurde hij in totaal meer dan 3750 vervelende e-mails en berichten aan meer dan honderd bestuurders, medewerkers en studenten van universiteit. De universiteit eiste daarom bij de rechter een contactverbod.

De kortgedingrechter stelde de universiteit in het gelijk en legde een contactverbod op. Als de man toch contact opneemt met de universiteit of haar medewerkers, dan moet hij een dwangsom van 500 euro per overtreding betalen. Als de man het contactverbod 10 keer overtreedt kan de universiteit de politie inschakelen, die de man zeven dagen in de cel kan zetten.

De Wageningen universiteit (WUR) is tevreden met de uitspraak. Volgens de universiteit werden de mails en berichten ,,de laatste maanden steeds dreigender van toon”.  De WUR hoopt dat de stalker ophoudt met het lastig vallen en belasteren van bestuursleden, medewerkers en studenten.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei